Szerda reggelig az ország északkeleti felén néhány cm hó várható, de helyenként az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén 5 cm körüli mennyiség is hullhat. A csapadék formája délnyugat felől fokozatosan havas esőre, ónos esőre, majd a hőmérséklet emelkedésével esőre vált, de északon, északkeleten jellemzően fagypont alatt marad szerda reggelig a hőmérséklet.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délután a Dunántúlon lehetnek gyengébben felhős körzetek is. Többfelé várható csapadék; az ország északkeleti harmadán estig döntően havazás, délen, délnyugaton kezdetben ónos eső, majd eső, az átmeneti sávban pedig vegyes halmazállapotú csapadék. A Dunántúlon helyenként megerősödik a szél. A csúcshőmérséklet az ország északkeleti felén -2 és +2, másutt 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Tolna megyékre adott ki figyelmeztető előrejelzést a gyenge ónos eső miatt. Leginkább az Alföld déli részén, estétől az északi tájakon számíthatunk ónos csapadékra,

Szerda hajnalig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de átmenetileg bárhol felszakadozhat a felhőzet. Az éjszaka első felében az Északi-középhegység és Budapest térségében ónos eső, havazás várható.

Szerdán napközben többnyire erősen felhős lesz az ég, késő délutántól szakadozhat északnyugat felől a felhőzet. A változó irányú szél este északnyugatira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.