Estig csak néhol fordul elő záporeső, majd mindenhol beborul az ég, és észak, északnyugat felől egyre többfelé elered az eső, a déli megyékben azonban reggelig csak kevés helyen eshet. Szombaton nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Többfelé, több hullámban várható eső, zápor, majd a délutáni óráktól északnyugat felől szűnik a csapadék. Helyenként nagyobb mennyiség is hullhat. Főként az ország déli felén, illetve a keleti, északkeleti megyékben egy-egy zivatar is kialakulhat.

Pénteken a délnyugati szelet sokfelé erős, főleg hazánk északi felén helyenként viharos lökések kísérik. Éjszakára mindenütt csillapodik a légmozgás. Szombaton a szél északnyugatira, északira fordul, megerősödik, sokfelé viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 21 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb, északnyugaton a hűvösebb idő, ott már délelőtt beállhat a maximum.

Európában anticiklon csak a kontinens peremterületein található: délnyugaton, ami csak az Ibériai-félsziget déli tájaira van hatással; az Atlanti-óceán felett, amely Izland időjárását befolyásolja; valamint a Kelet-európai-síkságon, azonban a magasnyomás nyugati peremén már sok a felhő, és több helyen az eső is esik.

Ezzel szemben Svédország déli része felett markáns ciklon örvénylik, amely szinte az egész kontinensre változékony időt hoz, sokfelé szeles, csapadékos az időjárás, a legnagyobb mennyiség az Alpok északi és nyugati vidékén esik. A légörvény peremén Írországtól délre egy gyorsan fejlődő viharciklon mélyül ki, amelynek hidegfrontja szombat estére a Kárpát-medencén is átvonul, újra több helyen lehet tehát esőre számítani és a szél is sokfelé viharossá fokozódik.