Északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely éjszakára meg is vastagszik. Szerdán általában felhős idő valószínű, de lesznek kevésbé felhős és napos területek is. Késő estig északkeleten néhol futó hózápor kialakulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad – áll az aktuális előrejelzésben.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -2 fok között alakul, de északkeleten a fagyzugokban akár jóval hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -2 és +3 fok között valószínű.

A kontinens keleti részének időjárását továbbra is a nagy kiterjedésű, oroszországi középpontú ciklon alakítja. A ciklon frontjai változatos időjárást okoznak, esőről és havazásról is érkezett jelentés. A hidegfrontja mögött egész Kelet-Európába sarkvidéki eredetű, rendkívül hideg és száraz levegő áramlik, így ott a maximum-hőmérséklet sok helyen a -10 fokot sem éri el.

Nyugat-Európában egy anticiklon hatására nyugodt az idő, több helyen nagy területen köd képződik. Az Ibériai-félsziget közelében ciklonok örvénylenek, ezek hatására ott zivatarok is kialakulnak.

A Kárpát-medencében egyre inkább anticiklonális hatások érvényesülnek, jelentős változás az időjárásban csütörtök estig nem várható.