Éjjel sokfelé párássá válik a levegő, főleg az Alföldön és a Dunántúl nyugati, délnyugati részein ködre is számítani kell, de a kevésbé szeles részeken is előfordulhatnak ködfoltok – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezek vasárnap megszűnnek, és jobbára napos, száraz idő várható. A déli, délkeleti szél a Győr-Szeged vonal széles sávjában többfelé megélénkül, helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +8 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 14, 17, a hosszabb ideig párás részeken 11, 13 fok között alakul.

Az Atlanti-óceán felett hatalmas, többközéppontú ciklonrendszer található, amely igen nedves levegőt szállít kontinensünk nyugati országai fölé, több helyütt jelentős mennyiségű csapadékot okozva. Ugyancsak nagy mennyiségű eső esik a Földközi-tenger középső medencéje felett lévő medikánból, amely csak lassan kezd kelet felé helyeződni. Frontok vonulnak a Kelet-európai-síkság északkeleti területei felett is.

Ugyanakkor a Fekete-tengertől északra magasnyomású légköri képződményt figyelhetünk meg, amelynek hatására szárazföldünk középső és délkeleti, keleti vidékein napos, száraz idő a jellemző, éjszakánként azonban többfelé képződik köd. A Kárpát-medence időjárásában vasárnap estig lényeges változás nem várható.