Szombatra virradó éjszaka délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet. Egy érkező csapadéktömb hatására az éjszaka második felében több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, utóbbira legnagyobb eséllyel az Alföldön, valamint az Északi-középhegység térségében kell számítani. Néhol párássá válhat a levegő. A délnyugati légmozgás időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között várható.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, de a nap folyamán záporok, zivatarok kialakulására kell készülni, ugyanakkor számosságát tekintve inkább az esti, késő esti óráktól várható több. A délnyugati szél ismét nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között alakul.

Vasárnap éjjel, délelőtt fülledt, párás időre számíthatunk sok felhővel, és sokfelé intenzív záporokkal, zivatarral, nagy területen viharos délnyugati széllel. Délután egy hidegfront érkezik északnyugat felől. Az ország nagy részén ekkor lehet több napsütés, a Dunántúlon azonban átmeneti szünet után ismét kialakulhat eső, zápor. A front mögött egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, viharos lökések estig még előfordulhatnak, a hegyekben 90 km/h körüli lökések sem kizártak. A legtöbb csapadék a nap során északkeleten hullhat, ott területi átlagban is 10-20 mm valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 27 fok között valószínű, a Fertő térségében mérhetik az alacsonyabb értékeket, és délután északnyugat felől gyors, jelentős lehűlésre számíthatunk.

Kép: Országos Meteorológiai Szolgálat

Hétfőn a nap első felében még sok felhő lesz az égen, később azonban gomolyosodik és csökken a felhőzet, délután számíthatunk több napsütésre. Csapadékra éjjel, délelőtt a nyugati, délnyugati megyékben, délután inkább északkeleten számíthatunk záporok formájában, de zivatar sem kizárt. Az északnyugati szél általában élénk, az Észak-Dunántúlon, főváros környezetében erős lesz. Hajnalra 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet, délután 12, 19 fok közötti értékek várhatók.

Kedden sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, illetve vastagodó fátyolfelhőzettel, de számottevő csapadék nem valószínű. A szél délire fordul és az Észak-Dunántúlon erősödhet meg. Hajnalban 1, 7 fok lesz a jellemző, de a szélcsendes fagyzugos helyeken (nyugati és az északkeleti megyékben néhol) gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható - írják a meteorológusok.