Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, rövid napos időszakok inkább csak a Dunától keletre lehetnek. Szórványosan várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, az Alpokalján és a Zemplén térségében helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 8 és 12, másutt 10 és 18 fok között alakul - írja előrejelzésében az OMSz.

Szombaton már erősen borult lesz az időjárás, ezért több helyen várható eső és zápor. Az északi, északkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 17 fok között várható.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, és és több helyen várható eső, zápor. Legkisebb eséllyel északkeleten lehet csapadék. Az északkeleti, északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között valószínű.

Nehéz napok várnak a frontérzékenyekre

A napokban hidegfront jellegű hatás várható. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.