Vasárnap estig változatlanul ismétlődő jelleggel, több hullámban kell zivatarokra számítani az országban. Alacsonyabb valószínűséggel ma az északkeleti tájakon, vasárnap a Nyugat-Dunántúlon dörrenhet meg az ég.

A zivatarokat legfőképp felhőszakadás kísérheti, az ismétlődő cellaátvonulások akár több mint 25-30, egyes helyeken akár 50 millimétert meghaladó csapadékot eredményezhetnek. Lokálisan jégeső (jellemzően 1-3 cm jégátmérő), környezetükben főleg ma az Alföldön viharos - akár 60-90 km/h-s - széllökések is előfordulhatnak.

Vasárnap főleg a Dunántúlon már inkább a folyamatos eső lesz a jellemző. Arrafelé a tartós csapadékhullás által 24 óra alatt összegyűlő mennyiség nagy területen meghaladhatja a 20-40 millimétert, sőt kisebb körzetekben akár 80-100 milliméter eső sem zárható ki. 

Szombaton az ország északkeleti, keleti megyéire korlátozódik a hőség, ezeken a területeken 25, 27 fok közelében alakulhat a napi középhőmérséklet. Vasárnapra várhatóan már arrafelé is csak helyenként alakulhat 25 fok körül a napi átlaghőmérséklet.

A szombat estére időzített budapesti tűzijátékról még nem született döntés, az operatív törzs 12 után ígérte az erről szóló tájékoztatást.