Vasárnap az ország nagyobb részén még döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor, délután délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Késő délutánra a csapadékzóna egyre inkább a nyugati, délnyugati területre szorul vissza. Az északkeleti megyékben ugyanakkor szakadozottabbá válik a felhőzet, ott már nem valószínű eső. A szelet az Északi-középhegység és az Észak-Alföld tágabb környezetében erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 18 fok között alakul, de főként a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb időre készülhetünk. Késő estére 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Késő estig délnyugaton a felhős égből még előfordulhat eső, záporeső, majd ott is megszűnik a csapadék, miközben északkelet felől egyre nagyobb területen kezdődik határozott felhőzetcsökkenés. Hajnalban a legalacsonyabb hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul.

Hétfő délelőtt még változóan, majd délután már gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül, az északkeleti megyékben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Keddre jobbára derült, napos idő várható, de délután a keleti, északkeleti megyék fölé már magasszintű felhőzet érkezhet. Csapadék nem lesz. Többnyire az északkeleti, az Alpokalján a délkeleti szél élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +4 fok között alakul, de elsősorban az északi völgyekben -1, -4 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 17 fok között alakul.

Szerdán a napos Nyugat-Dunántúlt leszámítva másutt felhős idő valószínű, majd délutántól csökken a felhőzet. Érdemi csapadék nem lesz, de az ország keleti negyedén néhol futó zápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Zempléni-hegység körül meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között valószínű.