Kedd hajnalban általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de lehetnek átmenetileg kevésbé felhős körzetek is. Az esti óráktól nagyobb eséllyel a nyugati és az északi tájakon zivatar is kialakulhat, délkelet felé haladva kisebb ennek az esélye. A zivatartevékenység az éjszaka második felére egyre inkább az északkeleti, keleti országrészre tevődhet át. A délkeleti szelet főként a Maros-Körös közén élénk, olykor erős lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban általában 9 és 14 fok között alakul, de a délkeleti megyékben 15, 18 fok is lehet.

Kedden napközben az északnyugati megyékben egész nap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Máshol napos, gomolyfelhős időre van kilátás. A Dunántúlon kisebb eső, zápor, főleg a Tiszántúlon elszórtan zápor, néhol zivatar is lehet. Az északnyugatira forduló légmozgás nagy területen megélénkül, sőt meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 28 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb, nyugaton a hidegebb idő.

Szerdán túlnyomóan derült, száraz idő lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalra általában 3 és 8 fok közé hűl le a levegő, de ennél a Tiszántúlon kissé enyhébb, egyes fagyzugokban pedig hidegebb lehet. A legmelegebb délutáni órákban 19, 24 fok várható.

Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos időre van kilátás, majd a délután második felében északnyugat felől növekedni kezd a felhőzet, és a Dunántúl északi és nyugati részén zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet nagy területen élénk lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél megerősödhet, viharossá fokozódhat. A hőmérséklet minimuma 6 és 12, a maximuma 20 és 25 fok között alakul.

Pénteken éjszaka északnyugat felől mindenütt beborul, majd reggelre a Dunántúl nagy részén már ki is derül az ég. Éjjel csapadékzóna vonul kelet felé: többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A zárt felhőzet és a csapadék délelőtt kelet felé tovább vonul, mögötte gomolyfelhős, napos idő alakul ki. Megélénkül, többfelé megerősödik az északnyugati, északi szél. Zivatar térségében viharos széllökésekre is számítani kell. A hajnali 7, 14 fokról 16 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.