Péntekre virradó éjszaka általában csökken a felhőzet, de főként a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység tágabb környezetében lehetnek felhősebb területek is, és ott zápor, zivatar is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében szélerősödés előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Pénteken általában több órára kisüt a nap, emellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Több helyen valószínű zápor, zivatar - nagyobb számban a délutáni, esti órákban, és kiemelten az északi országrészben. Néhol akár heves zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban 13 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul - írják a meteorológusok.

QP | Quality Placement

Szombaton északkeleten, északon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen alakul ki zápor, zivatar, az ország nagyobb részén ugyanakkor sok napsütésre van kilátás többnyire kevés gomolyfelhővel, és csak néhol lehet csapadék. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 32 fok között alakul, de északkeleten napközben egy-két fokkal hűvösebb lehet.

Vasárnap nagyrészt napos időre számíthatunk északkeleten erőteljesebb, másutt többnyire gyenge gomolyfelhő-képződéssel. Délnyugaton nem várható csapadék, északkelet, kelet felé haladva nő a zápor, zivatar esélye. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 33 fok között alakul, de északkeleten napközben egy-két fokkal hűvösebb lehet.