Szombatra virradó éjszaka elsősorban az Alföldön hevesebb zivatartevékenység valószínű, a zivatarokat arrafelé viharos szél és jégeső nagyobb eséllyel kísérheti. Az északnyugati szél az ország nagy részén élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23 fok között alakul.

Szombaton a Dunántúl legnagyobb részén sok napsütés várható, a Dunától keletre egyre kevesebb gomolyfelhő lesz az égen, a Tiszántúlon ugyanakkor erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Délelőttig a Duna-Tisza közén még elszórtan lehet zápor, zivatar, majd délután inkább már csak a Tiszántúlon várható mindez. Heves zivatarokban elsősorban a felhőszakadás veszélye áll fenn. Az északnyugati szél főleg a Dunántúlon élénk lesz, néhol lehetnek erős lökések is. Zivatarok környezetében viharossá fokozódik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul, a Dunántúlon lesz hűvösebb.

Vasárnap a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és többfelé alakulhat ki felhőszakadással kísért záporeső, zivatar. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

Hétfőn a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, szórványosan várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarban viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Kedden Gomolyfelhős, napos időre van kilátás, majd késő délutántól nyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Estefelé, éjszaka a Dunántúlon már előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hajnali 15, 21 fokról 31 és 36 fok közé emelkedik a hőmérséklet - írják a meteorológusok.