Éjszaka kezdetben derült lesz az ég, majd a Dunától keletre nagy területen, máshol csak helyenként képződik sűrű köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet.

Kedden a köd és a rétegfelhőzet északkeleten több helyen megmarad, másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre van kilátás. Eleinte a déli, délnyugati, majd hajnaltól a délkeleti, keleti szelet kísérik élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között alakul, de egy-egy helyen gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a naposabb tájakon 12 és 17, a tartósan borult, ködös területeken 8 és 11 fok között várható - írják a meteorológusok. Az OMSZ keddre, Pest és Bács-Kiskun kivételével az összes Dunán inneni megyére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a tartós, sűrű köd miatt.

QP | Quality Placement

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte északon, északkeleten vékony lesz a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor, de északkeletre csak este ér a csapadék. A keleti, délkeleti, majd a déliesre forduló szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet t9bbnyire 12 és 17 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon csak 10, 11 fok lesz.

Csütörtökön eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, záporeső, majd délnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de az északi határszélen estig felhős idő marad. Egyre inkább csak északon fordulhat elő csapadék. A déli, délkeleti szelet időnként élénk vagy erős közeli lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű.