Keddre virradó éjszaka kelet és nyugat felől is befelhősödik az ég, de a Duna-Tisza közének térségében még derült maradhat az idő. Gyenge eső csak a Nyugat-Dunántúlon lehet. Az északnyugatira, északira forduló szél a Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik, máshol mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban -4 és +6 fok között alakul. A fagypont alatti értékekre a kevésbé felhős, szélcsendes tájakon számíthatunk.

Kedden a reggeli, délelőtti órákban a keleti tájakon csökken a felhőzet, míg a Dunántúl keleti részén és a Duna-Tisza közén átmenetileg erősebb gomolyfelhő-képződésre készülhetünk. Délutántól aztán északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, késő délutántól pedig meg is vastagszik a felhőzet. Napközben nem valószínű csapadék, legfeljebb a késő esti órákban fordulhat elő az északnyugati határvidéken kisebb eső. Az északnyugati szelet élénk, főként az Észak-Dunántúlon olykor erős lökések kísérik, majd estére nyugatira, délnyugatira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +6 fok között alakul, az alacsonyabb értékekre a kevésbé felhős, szélcsendes tájakon számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 11 és 15 fok között valószínű.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben egyre inkább szakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütés valószínű. A nap első felében szórványosan, délután már csak néhol várható eső, zápor. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 20 fok között valószínű, de a Tiszántúl tartósabban felhős részein 9, 12 fok is lehet.

Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos idő lesz, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű - írják a meteorológusok.