Szombatra virradó éjszaka változóan felhős, de még csapadékmentes idő várható. Szombat délelőtt inkább északkeleten, délután délnyugaton lehet átmenetileg több felhő, és főleg ezeken a tájakon helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Hajnaltól a szél északnyugatira fordul, megerősödik, napközben nagy területen viharossá fokozódik a szél, amely a száraz talajállapot miatt több helyen porviharokat okozhat. Erősen viharos széllökések is előfordulhatnak zápor, zivatar környezetében.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 16 és 25 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton a melegebb.

Vasárnap gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel. Legfeljebb a délnyugati, illetve az északkeleti tájakon alakulhat ki néhol záporeső. Az északnyugati, északi szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között valószínű, de a fagyzugokban fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. A Dunántúlon valószínű a több felhő, arrafelé helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Az északkeleti, keleti, majd a délire forduló szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul, de az északi völgyekben fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható - írják a meteorológusok.