Szombatra virradó éjszaka az ország legnagyobb részén kiderül az ég, ugyanakkor az északkeleti megyékben maradhat némi felhőzet az égen. Csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet késő este 4 és 9, hajnalban -4 és +3 fok között alakul, fagyra főként az Északi-középhegységben, az Alföld homokhátságain, továbbá az Észak-Dunántúlon kell számítani.

Szombaton napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Vasárnap az ország nagy részén számítani lehet hosszabb-rövidebb napsütésre, de sok helyütt erőteljesen megnövekszik a gomolyfelhőzet és fátyolfelhők is lesznek. Hazánk északkeleti harmadán több helyen, másutt néhol előfordul záporeső. Főleg az északkeleti megyékben zivatar is kialakulhat. A délnyugati, majd az északnyugati szelet sokfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérik. Hajnalban -1 és +5, délután 11 és 19 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Hétfőn az ország északkeleti felén változóan felhős idő várható, hosszabb napos időszakokkal, hazánk délnyugati felén erősebben megnövekedhet a felhőzet. A délnyugati megyékben szórványosan várható eső, záporeső, az északkeleti megyékben néhol alakulhat ki zápor. Helyenként megélénkülhet az északi szél. A hajnali -4, +4 fokról 10 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden a nap első felében gomolyfelhőkre és sok fátyolfelhőre számíthatunk, számottevő csapadék nem valószínű. A nap második felében délnyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, és egyre több helyen elered az eső, záporeső. A délkeleti, keleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -3 és +5 fok között alakul, gyenge fagy továbbra is a fagyzugos részeken, elsősorban északkeleten valószínű. Délután 11, 17 fok várható - írják a meteorológusok.