Csütörtökre virradó éjszaka a szakadozott felhőzóna északkelet felé helyeződik, de a derült vagy gyengén felhős tájak mellett máshol is lehetnek erősebben felhős területek. Pára-, ködfoltok kialakulhatnak. Szórványosan, egyre inkább az ország északkeleti felén fordulhat elő kisebb eső, záporeső. A déli szelet a Kisalföldön időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 4 és 11 fok között várható.

Csütörtökön a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett az ország nagyobb részén inkább közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Főleg a délutáni, esti órákban többfelé várható záporeső, zivatar, nagyobb valószínűséggel az ország északkeleti felén, harmadán. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Zivatar térségében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között alakul, az északkeleti határnál mérhetik az alacsonyabb, a déli határ közelében a magasabb értékeket.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Több helyen előfordulhat záporeső, nagyobb eséllyel az ország északkeleti felében és a délnyugati megyékben zivatar is lehet. A délnyugati, nyugati szél főként a Tiszántúlon megerősödik, az északnyugati országrészben átmenetileg északnyugatira fordul. Zivatarban a szél viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, délután pedig 18, 24 fokra számíthatunk, az Alpokalján az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

Szombaton a többször erősen megnövekvő felhőzet mellett napos időszakok is lesznek. Több helyen számítani lehet záporra, zivatarra, majd esőre is. A délies szelet helyenként élénk, esetleg erős lökések kísérik. Zivatarban a szél viharossá is fokozódhat. A hajnali 7, 13 fokról délutánra 19, 28 fokig emelkedhet a hőmérséklet, a déli megyékben mérhetünk 25 fok fölötti maximumokat - írják a meteorológusok.