Csütörtökre virradó éjszaka túlnyomóan derült lesz az ég, de hajnalban az Alpokalján és a Kisalföldön már több lehet a felhő. Csapadék nem várható. Többnyire gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, majd hajnalban a Dunántúlon északnyugatira fordul és helyenként megélénkül a szél. A hőmérséklet késő este 9 és 16, hajnalban általában 5 és 12 fok között alakul, de helyenként ennél hidegebb is lehet.

Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Késő délutánig csak a Kisalföldön és az Alpokalján, később északnyugat felől már egyre nagyobb területen lehet vastagabb a felhőzet. Késő délutánig legfeljebb az északnyugati határ környékén lehet gyenge csapadék, később a nyugati, majd a délnyugati megyékben valószínű eső, záporeső, a határ környékén egy-egy zivatar is előfordulhat. Kis eséllyel Borsodban is lehet zápor. Az északnyugati, északi szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul, de a felhősebb északnyugati tájakon 17, 19 is lehet.

Pénteken a szakadozott frontfelhőzet átvonul rajtunk, miközben fokozatosan gyengül a csapadékrendszere. Napközben gomolyfelhők-képződnek, amelyekből helyenként zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Megélénkül, többfelé megerősödik az északnyugati, északi szél. Zivatar térségében viharos széllökésekre is számítani kell. A hajnali 9, 14 fokról délutánra 18 és 24 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombat éjszaka vastag felhősávok érkeznek, majd napközben erősen gomolyfelhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Elszórtan lehet zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul. Hétvégétől időjárásunkat egy magassági hidegörvény alakítja, így az előrejelzések bizonytalansága a szokásosnál nagyobb.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid napos időszakok valószínűek. Több helyen eső, zápor várható, néhol beágyazott zivatar is lehet. Nagyobb valószínűséggel az ország déli, délnyugati felén lesz csapadék. Az északias szél időnként megélénkül. Hajnalban 8, 14, a délutáni órákban 15, 21 fok lesz a jellemző. A csapadékos tájakon lesz a hűvösebb - írják a meteorológusok.