A vádirat szerint a vádlottak 2016. november 14-én reggel megjelentek a XIII. kerületi lakásnál, és az ott tartózkodó időskorú - 77 és 84 éves - sértettek előtt rendőröknek adták ki magukat, majd házkutatást színlelve bementek az ingatlanba. Az álrendőrök célja az volt, hogy a lakásból értékeket tulajdonítsanak el - írta közleményében Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Miután a két férfi bejutott a lakásba, az egyikük egy fegyvernek látszó tárgyat vett elő, és a sértetteket azzal fenyegetve, őket a fürdőszobába terelte. Ezután a vádlottak a két időskorú férfi kezét műanyag gyorskötözővel összekötözték, majd a fürdőszoba ajtaját eltorlaszolták. Ezt követően a vádlottak értékeket keresve átkutatták a lakást, majd a talált készpénzt, mobiltelefont, laptopot magukhoz vették és távoztak a helyszínről.

A rablással a vád szerint mintegy 230 ezer forint kárt okoztak. (Magyar nyugdíjasokat vertek át, tízezreket buktak - ezt olvasta már?)

A Budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség az ügyben két rendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, amely bűncselekmény büntetési tételének felső határa tizenöt évig terjedő szabadságvesztés - áll az ügyészségi közleményben.

A kép illusztráció, forrás: Pexels/Matthias Zomer.