Aki nem elfogult a nemzetek konyhái iránt, illetve jártas a különböző ízvilágokban, annak okoz igazi örömöket fúziós technika, hiszen különböző népek konyhaművészete keveredik össze egy tányéron.


A fúziós konyha alapelvei szerint ötvözni lehet a magyar főzési szokásokat az orientális, keleti vagy akár mediterrán receptekkel. Ha az alapételekre gondolunk, akár egy egyszerű marhapörköltre, egy kicsit átfűszerezve - például a végtelenül változatos curry-vel - ez már elég ahhoz, hogy teljesen megváltozzon az étel jellege. Az alapanyagokat is fuzionálhatjuk, akár sertést a garnélarákkal, a polipot a pacallal - bármilyen furcsán hangzik is ez. Érdemes utánanézni tehát, milyen különleges adalékok, fűszerek találhatóak meg a hazai kínálatban, amelyek távoli ízeket csempésznek a családi asztalra is - gazdaságosság szempontjait is figyelembe véve.


A szarvasgombás termékek között a lekvárok használhatóak erre a legkönnyebben, hiszen eleve szokatlan, de mindig nagy elismerést kiváltó összeállításokban kaphatóak: például az ananász a tárkonnyal, a szilva a szarvasgombával. Eredeti alapanyagok híján ezek a termékek remek segítséget nyújtanak abban, hogy a különböző országok, földrészek ízeit összepárosítsuk: Dunszt Zsolt séf olvasóinknak szívesen ajánlja a sárgarépa-főzeléket az Aranyszarvas termékcsalád narancsos mustárjával vagy céklalekvárjával a tetején. Szintén hazai kedvenc a párolt káposzta, amelyet a sárgarépás-narancsos lekvárral javasol tálalni, ami különleges édességet ad a káposztának. Bátran használjuk hát a rendelkezésre álló finomságokat, mert biztos sikert aratunk a ritkán tapasztalható ízekkel!


A receptek megtalálhatóak: a http://www.aranyszarvas.com/ -on.