Szombat délután a változó mennyiségű felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk. Elszórtan, legkisebb eséllyel az északnyugati megyékben alakulhat ki zápor, zivatar, amelyet néhol felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Az északi, északkeleti szél több helyen élénk, helyenként erős lesz, zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet kora délután 24 és 30 fok között alakul. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnapra virradó éjszaka a változó mennyiségű felhőzet mellett csupán helyenként fordulhat elő zápor, kis eséllyel zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. A hőmérséklet hajnalban általában 14 és 19 fok között várható.

Vasárnap napos és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek, szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Hétfőn változóan felhős idő várható, a több felhő a Tiszántúlon lehet. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az északi szél megerősödik, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

A kép forrása: Pixabay.