Mégsem a kormányhivatalok dolgozói viszik ki a 10 ezer forintot. A szakszervezettel folytatott ma délelőtti tárgyaláson Lázár János azt mondta, nem a járási kormányhivatalok munkatársaival juttatják el a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat, tudta meg az atv-hu az egyeztetésen résztvevő Boros Péternétől.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke a portálnak azt mondta, Lázár elfogadta az érdekképviselet érveit, és visszakozott az eredeti elképzeléstől. Arról, hogy ezek után miként juttatják el az utalványokat az érintetteknek, a miniszter ad tájékoztatást.

Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy karácsonyig minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt. A kézbesítéssel kapcsolatban akkor az a döntés született, hogy a Posta helyett a kormányhivatalok munkatársainak kell kivinniük az utalványokat. Ez azonban komoly ellenállásba ütközött.

Időközben a Miniszterelnökség bejelentette, hogy Lázár János miniszter az egyeztetést követően a Magyar Postához fordul, hogy a cég tegyen egy újabb, gyorsabb és olcsóbb megoldásai javaslatot arra, hogy minden nyugdíjas időben megkaphassa a tízezer forintos utalványt.