A Fidesz kétharmados többséget szerezhet a parlamentben 81 százalékos feldolgozottság mellett.

A mostani állás szerint Jobbik a legerősebb ellenzéki párt, rajta kívül az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK bejuthat a parlamentbe - a Fidesz-KDNP mellett.

Az egyéni választókerületekben vidéken tarolt a kormánypárt, Budapesten azonban színesebb a térkép. Az eredmények alapján azt lehet látni, hogy ha eredményesebb a koordináció, akkor sokkal több fővárosi kerületet nyerhetett volna az ellenzék.

Érdekes helyek Budapesten

Budapesten az 1. választókerületben az LMP-s Csárdi Antal meggyőző fölénnyel vezet a fideszes Hollik István előtt.

A második választókerületben Simicskó István 590 szavazattal vezet a DK-s Gy.Németh Erzsébet előtt. Az LMPS-s jelölt 2500 szavazatot kapott eddig.

A 3-as választókerületben hasonló a kép: a fideszes Gulyás Gergely 1500 szavazattal vezet a DK-s Bauer Tamás előtt, miközben az LMP-s jelölt 2500, a Jobbik 2000 szavazatot kapott.

Az 5. választókerületben a DK-s Oláh Lajos győzött a fideszes Bajkai István előtt.

A 6. választókerületben Kocsis Máté meggyőző fölénnyel győzte le a DK-s Ara-Kovács Attilát, azonban a különbség kisebb, mint amennyi szavazatot a Jobbikos Dúró Dóra kapott.

A főváros 13. számú körzetben (XVI. kerület) 48 feldolgozásnál Szatmáry Kristóf (Fidesz-KDNP) 468 vokssal vezet Vajda Zoltán (Együtt) előtt.

Nem okozott meglepetést Hiszékeny Dezső a 7-es választókerületben, ahol a szavazatok több mint 55 százalékát szerezte meg 80 százalékos feldolgozottság mellett.

Érdekes helyek vidéken

Miközben a függetlenek közül a veszprémi Kész Zoltán elvérzett, egyelőre győzelemre áll Pécsett, a baranyai egyes körzetben Mellár Tamás, aki 82 százalékos feldolgozásnál 644 szavazattal vezet a kormánypárti Csizi Péter előtt.

Lázár János nagy fölénnyel nyerte a Hódmezővásárhelyi körzetet, csaknem 100 százalékos feldolgozottság mellett a szavazatok 52 százalékát szerezte meg.

Szegeden az 1. körzetben az MSZP-P-s Szabós Sándor győzött 95 százalékos feldolgozottság mellett, a kettes körzetben viszont a fideszes B. Nagy László.