Az ingyenes parkolásnak május 25-étől lett vége, de azt, aki az elmúlt hónapokban nem szerezte be az idei parkolási engedélyét, a héten még nem büntetik - írja az atv.hu. Az önkormányzatoknak a néhány százmilliótól akár egymilliárd forintig terjedő mértékű kiesést is jelenthetett az, hogy az elmúlt öt hónapban nem kellett fizetni a parkolásért.

A hírportál riportja szerint kedd délelőtt szinte teljesen kiürült egy debreceni parkoló, miután megszűnt az ingyenes közterületi parkolás. Az emberek megrohamozták az ügyfélszolgálatot. A fővárosban volt, akinek az utolsó pillanatban jutott eszébe, hogy megváltsa a parkolójegyét. Azokat az autósokat azonban, akiknek ez nem jutott eszébe, fizetési felszólítás várta az autó szélvédőjén.

Budapesten nincs egységes türelmi idő. Terézvárosban a hét második felétől büntetik az autósokat, ha nem fizetnek a parkolásért. A nyolcadik kerület havonta körülbelül 80-100 millió forinttól esett el. Itt azokat, akik még nem váltottak parkolóbérletet, vagy nem vásároltak parkolójegyet egy hétig nem büntetik. Budapesten van olyan kerület, nevezetesen a II. kerület, ahol május 31-ig nem büntetik, csak figyelmeztetik az autósokat.