A Magyar Közlönyben megjelent határozatokban előbb a kormány a Gazdaság-újraindítási Alapot csapolta meg 46 milliárd forinttal. Ennek több, mint a felét - 25 milliárdot - a nagyvállalatok kapták a beruházásaik támogatására. Az egyházi működési-, program- és fejlesztési támogatások 10,5 milliárd forintot tesznek ki. A művészeti tevékenységek és egyéb feladatok támogatása 4,3 milliárd, a nem állami felsőoktatási intézmények támogatása pedig 3,3 milliárd a határozatban.

A Központi Maradványelszámolási Alap 3 milliárd 564 millió forinttal lett kevesebb. Ebből a kormányzati szakpolitikák támogatása 2 milliárd 118 millió forint.

A központi tartalékok körébe tartozó rendkívüli kormányzati intézkedésekből 6 milliárd 301 milliót csoportosított át a kormány. Ebből a Bethlen Gábor Alap támogatása 5 milliárd forintot tesz ki.

A Gazdaság-újraindítási Alapból a kiemelt nemzetközi sportesemény stratégia és sportesemény pályázatok, valamint a kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatása 1 milliárd forint.

A Miniszterelnöki Kormányiroda által kezelt központi tartalékokból a külképviseletek igazgatása jutott 2 milliárd 564 millió forinthoz.

A kormány döntött a „V0” Budapestet délről elkerülő teherforgalmi vasútvonal előkészítésének támogatásáról is. Az idei költségvetésből 2 milliárd 695 millió, a jövő éviből 1 milliárd 468 millió, míg a 2023. éviből 980 millió fordítható erre a célra.