Hosszú Katinka Sportakadémiának fogják hívni a Csillebérci Szabadidő Központ területén több sportág fejlesztésének kiszolgálására is alkalmas sportcentrumként létrehozandó létesítményt, amelyet korábban Budapesti Nemzeti Úszósport-akadémiának akartak nevezni - vette észre a hvg.hu.

A kormány péntek este közzétett határozata szerint a nemzeti fejlesztési miniszternek kell saját költségvetéséből 116 millió forintot adnia az előkészítésre, amelyet 2018. április 30-ig be kell fejezni. Seszták Miklóst egyúttal megbízták: "dolgozza ki az üzemeltetés jogi feltételeit, így különösen a beruházás eredményeként létrejövő, állami tulajdonú létesítmény vonatkozásában milyen feltételekkel kerülhet sor az üzemeltető és a Sportakadémia közötti szerződés megkötésére".

A sportszakmai program felelőseként Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét jelöli ki a határozat - egyúttal ara is kitér, hogy""a Nemzeti Sportközpontok útján működjön együtt a háromszoros olimpiai- és hétszeres világbajnok Hosszú Katinkával a beruházás előkészítése során a beruházással összefüggő úszósport szakmai szempontok figyelembevétele érdekében".