Az Országgyűlés sajtófőnökének helyettese, György Bálint a házbizottság pénteki tanácskozása után arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormány kérésére hétfőn és kedden megtartandó rendkívüli ülésen a házszabálytól eltérve vitatják meg az előterjesztést. Az összevont általános és részletes vita hétfőn lesz. Ha érkeznek módosító indítványok, azokról, majd magáról a törvényjavaslatról is kedden szavaznak a képviselők.

A hétfői ülésnap közelmúltban elhunyt képviselőkre, a volt MDF-es Gyarmati Dezsőre, valamint a korábban a KDNP-frakcióban és függetlenként is politizált Keresztes Sándorra való emlékezéssel kezdődik.

Döntés várható arról a házelnöki javaslatról, amelyben Kövér László a Párbeszéd Magyarországért két politikusa, Jávor Benedek és Szabó Tímea független országgyűlési képviselő tiszteletdíjának 50-50 ezer forinttal csökkentését javasolta az Országgyűlésnek. Az érintettek korábban - a miniszterelnöknek a Tavares-jelentéssel foglalkozó beszéde kezdetén - egy molinót tartottak fel az ülésteremben.