Parkolóhelyeket, rakodóhelyeket és az iskola előtt pár perces megállásra használható helyeket is kijelöltek. A rendszer egyelőre tesztüzemben működik, nincs még büntetés a rossz helyre állóknak.

A Palotanegyed 1180 parkolóhelyéből júliustól este hat és reggel hét óra között csak a környéken lakók használhatják a számukra kijelölt 332 helyet

írja a jozsefvarosujsag.hu.

A VIII. kerületi önkormányzat a közterületi parkolók egy részének elkülönítésével biztosítaná a helyiek előjogát az autójuk leparkolására.

Fizethetünk éjjel-nappal, az év minden napján: újabb parkoló vált fizetőssé Budapesten

Szombattól a kelenföldi P+R parkolók őrzött, fizetős várakozóhelyként működnek a továbbiakban, öt év díjmentesség után a Fővárosi Közgyűlés korábbi döntése értelmében. Bővebben>>>

Ha kell, lesz majd felfestés, de egyelőre a tábla is megteszi

Cél, hogy a lakosság könnyebben tudjon parkolóhelyet találni a munkából hazafelé, és szabadidejét ne az utcán keringve töltse parkolóhely után nézve, amivel gátolja az átmenő forgalmat.

Rádai Dániel városfejlesztésért felelős alpolgármester elmondta, hogy kizárólag a táblák számítanak hivatalos forgalomtechnikai jelzésnek, felfestés egyelőre nincs, de ha úgy látják, hogy szükséges lesz, megcsinálják. Nehezebb is lett volna a festés lebonyolítása, mert az összes parkolóhelyet fel kellett volna szabadítani hozzá.