Csütörtökön késő délutánig a Dunántúl nyugati, északnyugati területein viharos (60-75 km/h) lökések kísérhetik a délnyugati szelet. Az esti órákban a Dunántúl északi felén egy-egy 75-90 km/h-s, vagy kis valószínűséggel esetleg 90 km/h-t meghaladó széllökés is kialakulhat.

Az éjszaka folyamán egy hidegfront halad át az országon északnyugat-délkeleti irányba, amelynek hatására a szél északnyugatira fordul és egyre nagyobb területen lehetnek ismét viharos (általában 60-75 km/h-s) széllökések. Az éjszaka második felétől gyorsan csillapodik a légmozgás, pénteken a figyelmeztetés kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény már nem is várható.

Pénteken a hajnali óráktól észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagyobb részén a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és csapadék sem valószínű. A Dunántúl nyugati részén azonban sok marad a felhő, és ott délelőtt helyenként kisebb eső, késő este záporeső kialakulhat.

Az élénk, kezdetben még erős északnyugati szél jelentősen gyengül, délután már többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul, a Dél-Alföldön lesz legenyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 23 fok között várható, de a Dunántúl nyugati harmadán 15, 16 fok is lehet.