A három elkövető az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán a Komárom-Esztergom Megye 3. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben országgyűlési képviselőjelöltként szeretett volna indulni.

A három elkövetőből kettő azonban nem tudta a kellő számú ötszáz ajánlást összegyűjteni, ezért a másik két vádlott segítségével olyan ajánlóíveket adott le, melyen olyan állampolgárok adatai és aláírásai is szerepeltek, akik nem adtak ajánlást a jelölteknek.  Az ily módon meghamisított ajánlóíveket a vádlottak írták alá aláírásgyűjtőként, azonban őket a választási iroda nem vette nyilvántartásba. Egy elkövető a hamis ajánlások felhasználása nélkül is elérte az ötszáz ajánlást, így ő felkerült a listára.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya által lezárt nyomozást követően benyújtott vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Törvényszék az egyik vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést, a többi vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki - derül ki a Magyarország Ügyészségének közleményéből.