Hétfőn kaptunk néhány képet és egy levelet egy olvasónktól, amelyben "a Markusovszky kórház proszektúráján levő áldatlan állapotokra" hívta fel a figyelmünket - írta a 24.hu, amely kegyeleti okokból nem hozta nyilvánosságra a fotókat. Reggelre annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy húsz elhunyt egymás hegyén-hátán, a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni - írta az olvasó.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház vezetője, Káldy Zoltán orvosigazgató elismerte a problémát, bár szerinte nem alakult ki méltatlan állapot. "Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat" - írta az orvosigazgató, aki szerint méltóképpen próbálnak gondoskodni az elhunytak elhelyezéséről, ezt most külső telephelyek bevonásával oldották meg.

Nemény András, Szombathely polgármestere november közepén arról beszélt, hogy naponta 5-9 ember hal meg a szombathelyi Markusovszky Kórházban a koronavírus miatt.

A polgármester akkor azt közölte, hogy a kórházban 180 koronavírussal fertőződött beteget ápolnak. Ugyanakkor - mint mondta - az intézményben 32 lélegeztetőgép van, de személyzet hiánya miatt csak 17-et tudnak működtetni. A kórházban leállították a szakrendeléseket is, az ágyak negyven százalékát átalakítják fertőzött betegek fogadására.