Elérkezhetett a vakcinálás azon szakasza, amikor már nem csak a társadalom egyre kevésbé érzékeny rétegeit hívják be, hanem bárki – akit eddig nem oltottak még be, és regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon – jelentkezhet a koronavírus elleni oltásra, ugyanis lassan már több vakcina áll Magyarország rendelkezésére, mint ahányan eddig jelezték szándékukat az oltásra.

A portál most arról értesült, hogy április 26-27-28-án, hétfőtől szerdáig egész Magyarországot érintő oltókampány várható 300 ezer adag Sinopharm-oltással. A kormány erre egy külön honlapot hoz létre, ahol a már regisztráltak foglalhatnak maguknak időpontot és oltópontot, mely utóbbiak nyitva tartását a helyi kórházak szabják majd meg (és hozzák nyilvánosságra az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben) annak függvényében, hogy mely oltóponton mikor és hány embert tudnak éppen fogadni.

QP | Quality Placement

Ilyen rendszer szerint eddig nem oltottak Magyarországon, de ezentúl elképzelhető lesz, hogy nem a háziorvos hív be, hanem előre megadott időpontokban bárki mehet oltópontra érvényes regisztráció és előzetes bejelentkezés fejében. A koronavírus elleni oltásra eddig egyébként 4 millió 284 ezren regisztráltak a legfrissebb, hétfői adatok szerint, a beoltottak száma pedig 3 millió 266 ezer (1 millió 391 ezren kaptak már kettő oltást).

A lap értesüléseivel egybevág annak a háziorvosnak a posztja, aki már jelezte pácienseinek, hogy a jövő hét első felére tud időpontot adni azoknak, akik szeretnék felvenni a Sinopharm vakcináját. Az orvos itt nem említ kormányzati honlapot, ő maga gyűjti be és adja le a jelentkezéseket - írta a 444.hu.