Elérkezhetett a vakcinálás azon szakasza, amikor már nem csak a társadalom egyre kevésbé érzékeny rétegeit hívják be, hanem bárki – akit eddig nem oltottak még be, és regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon – jelentkezhet a koronavírus elleni oltásra, ugyanis lassan már több vakcina áll Magyarország rendelkezésére, mint ahányan eddig jelezték szándékukat az oltásra.

A portál most arról értesült, hogy április 26-27-28-án, hétfőtől szerdáig egész Magyarországot érintő oltókampány várható 300 ezer adag Sinopharm-oltással. A kormány erre egy külön honlapot hoz létre, ahol a már regisztráltak foglalhatnak maguknak időpontot és oltópontot, mely utóbbiak nyitva tartását a helyi kórházak szabják majd meg (és hozzák nyilvánosságra az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben) annak függvényében, hogy mely oltóponton mikor és hány embert tudnak éppen fogadni.

Ilyen rendszer szerint eddig nem oltottak Magyarországon, de ezentúl elképzelhető lesz, hogy nem a háziorvos hív be, hanem előre megadott időpontokban bárki mehet oltópontra érvényes regisztráció és előzetes bejelentkezés fejében. A koronavírus elleni oltásra eddig egyébként 4 millió 284 ezren regisztráltak a legfrissebb, hétfői adatok szerint, a beoltottak száma pedig 3 millió 266 ezer (1 millió 391 ezren kaptak már kettő oltást).

A lap értesüléseivel egybevág annak a háziorvosnak a posztja, aki már jelezte pácienseinek, hogy a jövő hét első felére tud időpontot adni azoknak, akik szeretnék felvenni a Sinopharm vakcináját. Az orvos itt nem említ kormányzati honlapot, ő maga gyűjti be és adja le a jelentkezéseket - írta a 444.hu.