Magyarországon 55 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 393 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma csütörtök reggelre. Meghalt további 5 beteg, így az elhunytak száma 30 004 főt tesz ki. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 740 790 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 37 599 főre csökkent - áll a koronavírus.gov.hu oldalon.

Eközben 72 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Miután átléptük az 5,5 millió beoltottat, szombaton életbe lépett az újraindítás következő fokozata. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is - automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra.  Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Bővebben itt olvashat az oltópontokról.

A beoltottak száma 5 523 878 fő, közülük 5 126 330 fő már a második oltását is megkapta. Az elmúlt napokban egyre kevesebb új első dózist tudtak beadni az oltási kedv lanyhulásával.

Alig 4383 fő kapott az elmúlt 24 órában először valamilyen oltást.

A kormány jelezte, hogy a háziorvosok bevonásával kampányt indít, hogy győzzék meg a még oltatlan idősebbeket az oltakozásról.