Milliárdos veszteség is érheti a budapesti önkormányzatot a kulturális intézmények bezárása miatt. A fővárosi fenntartású színházakat immár nemcsak az új kormányzati finanszírozási modell sújtja, de havi 450 millió forint jegyár-bevételtől esnek el, míg a hétfőtől szintén zárva tartó gyógyfürdők bevételkiesése milliárdos is lehet -  olvasható a napilap beszámolójában.

Az állatkert is belépőjegy-érzékeny, ráadásul a működési költségei alig csökkenthetők. A fürdők és az állatkert a szezonális ingadozás miatt később behozhatják a kieső bevételt, de ez főként a járvány hosszától függ.

A megalakult gazdasági munkacsoport feladata lesz a részben a budapesti önkormányzat által koordinált járványügyi védekezéshez szükséges forrásokat biztosítani, felmérni a város cégei által elszenvedett járványkárokat,  és kidolgozni a járvány utáni újraindítási programot  - tájékoztatta a Népszavát Kiss Ambrus Budapest gazdasági ügyeit felügyelő főpolgármester-helyettese.

A főváros szükség esetén felszabadítja a 2020-as költségvetésében szereplő 7 milliárd forintos vis major keretet, amiből többek között a hajléktalanellátásban dolgozóknak vásárolnak védőfelszerelést.