Egy nap leforgása alatt elhunyt 19 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 728 főre emelkedett.

Újabb 350 új fertőzöttet találtak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 382 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

QP | Quality Placement

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 696 029 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 78 625 főre csökkent. 965 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 114-en vannak lélegeztetőgépen - olvasható a kormányzati honlapon.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 137 031 fő, közülük 3 582 547 fő már a második oltását is megkapta.

A rendszerben regisztráltak száma 5 millió 214 ezer fő, így 90 százalékuk már meg is kapta az oltást. Az oltást még nem vevő félmillió regisztráltat sms-ben is kérjük arra, hogy vegyék fel az oltást - írta az operatív törzs.

Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

A május 30-i gyermeknapi zenés-táncos rendezvényeken a védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők, felnőttek és a velük lévő 18 év alatti gyerekek, fiatalok vehetnek részt.

Jelenleg Pfizer-, Sinopharm-, korlátozott mennyiségben még Szputnyik- és egyes oltópontokon Moderna-oltás is foglalható.