Március 11. és augusztus 8. között 71 907 méltányossági kérelem érkezett az adóhivatalhoz.

Ebből mintegy hatezer volt  a koronavírusra specializált kérelem, amelyben még a veszélyhelyzet időszakában, illetve az azt követő 30 napban a cégek részére biztosított, a fizetendő adó csökkentését lehetővé tevő kedvezmény igénybevételére adtak be - sorolta a számokat az államtitkár az MTI összefoglalója szerint.

Összesen 148 milliárd forint összegű adóra adtak be kérelmet a vállalatok. Az érintetteknek eddig 574 millió forintnyi adót engedett el az adóhivatal.

Izer Norbert azt is elmondta, hogy kormány egyik legfontosabb elvárása a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal szemben továbbra is az, hogy a járvány hatásait figyelembe véve méltányosan járjon el adóügyekben. Erre továbbra is szükség van, bár a gazdaság teljesítménye a második negyedéves mélypontot követően már a kilábalás jeleit mutatja, ahhoz, hogy a gazdaság mielőbb visszatérjen a válság előtti pályára, és az uniós átlagot jelentősen meghaladó növekedést érjen el, nélkülözhetetlen a méltányosság a vállalkozások adóügyeinek elbírálásában.