"Az egyik pécsi iskola pedagógusa szombat óta lélegeztetőgépen van, ezt tudjuk pontosan, és nagyon sokan vannak, akik betegek, sokan karanténban vannak" - mondta az ATV Híradónak Nagy Erzsébet pedagógus, a PDSZ pécsi ügyvivője.

A Pecsma.hu kiderítette, hogy valószínűleg a pécsi horvát iskola vezetőségének tagjáról van szó. Ezt támasztja alá az intézmény Facebook-posztja is, mely szerint a vírus komolyan érintette őket, "főként a vezetőséget". Az ottani beszámolók szerint nagyon sokan vannak, akik betegek, sokan karanténban vannak.

A legfrissebb adatok alapján 104 igazolt koronavírusos beteg van Hajdúnánáson, ebből 67 ember aktív fertőzött. Kórházban jelenleg hat személyt ápolnak, egy ember elhunyt. Közben a város alpolgármestere önkéntes karanténba vonult, mert az egyik családtagjánál mutatkoztak a koronavírus tünetei.

"Azóta kiderült, hogy a mi hatósági karanténunk lejárt már, de amíg a családomnak a fertőzött tagja teljesen fel nem gyógyul, addig mi is folytatjuk a karantént" - nyilatkozta az ATV Híradójában Nagyné Legény Ildikó, Hajdúnánás alpolgármestere.

A Vas megyei Szentpéterfán be kellett zárni az óvodát, a bölcsődét, de az egyik helyi élelmiszerüzlet sincs már nyitva, mert a bolt alkalmazottai közül mindenki megfertőződött.