A Szegedi Tudományegyetem gazdaságtudományi karának (GTK) tanácsa egyhangúan támogatta az SSC Basics kurzus indítását. Az üzleti szolgáltató központok(shared services center - ssc-k) Magyarország leggyorsabban fejlődő szektorát jelentik, változatos pozíciókat kínálnak több nagyvárosban - így Szegeden is - az idegen nyelveket beszélő frissdiplomás vagy tapasztaltabb fiatalok számára.

A szegedi egyetemen különösen a gazdaságtudományi és a bölcsészettudományi Karon végzett hallgatók közül is sokan választják az ssc-szektor cégeit első munkahelyükként.

A speciális kurzus indításával az a célunk, hogy hallgatóinkat még jobban felkészítsük az ssc-kben való munkavállalásra: ezért kínálunk specifikus ismereteket, például a szolgáltató központok folyamatai vagy multikulturális környezete témakörében. A kurzus különleges értéke, hogy a BDO kooperációjával és szakmai hozzájárulásával valósul meg, hiszen a BDO a hazai ssc-szektor kiváló ismerője és képző intézménye - hangsúlyozza Vilmányi Márton, az egyetem dékánja.