MÁV-Volán csoport közölte, az „olcsó, egyszerű és igazságos” díjterméknek köszönhetően májustól korlátlanul lehet utazni vármegyéken, illetve országon belül a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV (a héveken Budapest határáig) és a GYSEV helyközi járatain.

Több ezer, de akár több tízezer forinttal csökkenhet a családok havi közlekedési ráfordítása, amennyiben a szülők és a gyerekek is rendszeresen ingáznak a munkahelyük, illetve az iskolájuk és az otthonuk között, de hétvégi kiránduláshoz, rokonlátogatáshoz is igénybe vehetik ezeket a bérleteket, ráadásul az ország- és vármegyebérlet egy termálfürdős kisvasútra is érvényes lesz.

Az árakról és a kedvezményre jogosultak engedményeiről ide kattintva olvashat bővebben.

Jönnek az ingázóknak kedvező vármegye- és országbérletek, itt a részletes tájékoztatás

Elérhető a MÁV–Volán-csoport által létrehozott weboldal, amely a május elsejétől érvényes vármegye- és országbérlettel kapcsolatban segíti az utasok tájékoztatását és a megfelelő bérlettípus kiválasztását. Bővebben>>>

Először ezen a felületen vehető meg a bérlet elővételben

Eddig mintegy 1,1 millióan töltötték le a mobilalkalmazást, amellyel naponta átlagosan 64 ezer belföldi menetjegyet és jellemzően 1000-1300 bérletet vásárolnak. Az értékesítés közel harmada már ezen zajlik, és fontos eszközévé vált a vonatközlekedéssel kapcsolatos tájékozódásnak is. 

Ezért döntött úgy a MÁV-Volán-csoport, hogy elsőként a MÁV mobilalkalmazásban teszi lehetővé a vármegye- és országbérletek elővételi vásárlását.

A MÁV-Volán-csoport arra biztatta utasait, hogy böngésszék az orszagberlet.hu weboldalt, így a MÁV appban, a pénztáraknál, automatáknál is egyszerűbbé, gyorsabbá válik számukra a bérletvásárlás.

Új buszok járnak be új útvonalakat, érvényes rájuk a vármegye- és az országbérlet

Mercedes-Benz Intouro M típusú autóbuszokkal fiatalodik a Volánbusz budapesti távolsági flottája: a 14 vadonatúj jármű áprilisban áll forgalomba a fővárosból induló hosszabb autóbuszvonalakon, évente mintegy 1,1 millió utazáshoz biztosítva kényelmesebb és biztonságosabb kiszolgálást. Az új járművek május elsejétől ország- és vármegyebérlettel is igénybe vehetők, ami kedvezőbb utazási és átszállási lehetőségeket hoz a közösségi közlekedésben. Bővebben>>>