Először jelenik meg a közösségi autóbusz-közlekedésben olyan bérlettípus, amellyel akár az egész ország területén korlátlanul lehet utazni 30 napig.

Több ezer, de akár több tízezer forinttal csökkenhet a családok havi közlekedési ráfordítása, amennyiben a szülők és a gyerekek is rendszeresen ingáznak a munkahelyük, illetve az iskolájuk és az otthonuk között. Április utolsó hetében a MÁV mobilapplikációban elstartol az új, kedvező árú bérletkonstrukció értékesítése.

 

  • A vármegye- és országbérlet bemutatására létrehozott honlap a tizenkilenc vármegye térképén ábrázolja az elérhető helyközi távolsági buszokat, valamint a vasúthálózatot.
  • Ugyancsak térképen kereshetők ki az értékesítőhelyek, amelyek között külön jegypénztárakra és automatákra is lehet keresni.

 

Összehasonlították a bérletárakat

A portál egyik hangsúlyos eleme, hogy több jellemző, gyakran igénybe vett útvonal jelenlegi bérletárait hasonlítja össze az új vármegyebérlet 9450 forintos árával, így szemléltetve, hogy az új típusú bérlettel mennyit takaríthatnak meg az utasok havonta.

A rendszeresen hosszabb távú, több megyét érintő utazásokat tervezők arra is választ kaphatnak, hogy a 18900 forintba kerülő országbérlet mennyi spórolást jelenthet a korábbi díjtermékekkel szemben.

Ennyivel olcsóbb a kedvezményre jogosultaknak

A viszonylati összehasonlításokat nemcsak a teljesárú bérletekre kiszámítva mutatja meg a honlap, hanem a nappali vagy esti tagozatos tanulók, illetve a jogszabály szerinti jogosultak 90 százalékos kedvezménnyel váltható bérletek áraival is összeméri a lehetőségeket.

A 90 százalékos kedvezményre jogosultak a vármegyebérletet 945, az országbérletet pedig 1890 forintért vásárolhatják meg.

Az oldalon az eddig felmerült leggyakoribb kérdéseket (GYIK) és azokra adott válaszokat is megtalálhatják az érdeklődők.

mobileszközökre letölthető MÁVappban április utolsó hetétől elindul a vármegye- és országbérlet elővételi értékesítése.

 

Új buszok járnak be új útvonalakat, érvényes rájuk a vármegye- és az országbérlet

Mercedes-Benz Intouro M típusú autóbuszokkal fiatalodik a Volánbusz budapesti távolsági flottája: a 14 vadonatúj jármű áprilisban áll forgalomba a fővárosból induló hosszabb autóbuszvonalakon, évente mintegy 1,1 millió utazáshoz biztosítva kényelmesebb és biztonságosabb kiszolgálást. Az új járművek május elsejétől ország- és vármegyebérlettel is igénybe vehetők, ami kedvezőbb utazási és átszállási lehetőségeket hoz a közösségi közlekedésben. Bővebben>>>