"A kialakult, személyemet érintő helyzetre való tekintettel korábban felfüggesztettem párttagságomat, most pedig bejelentem, hogy minden pártban viselt tisztségemről lemondok és kilépek a Magyar Szocialista Pártból. Egyben visszalépek képviselői jelöltségemtől, és 2014. február 12-i hatállyal lemondok parlamenti képviselői mandátumomról is" - olvasható Simon Gábor közleményében.

"A személyemhez kötődő összeggel el tudok számolni, annak eredetének semmilyen közéleti, politikai aspektusa nincs. Így, a XVIII. kerülettel kapcsolatos találgatásoknak sincs alapjuk. Jóhiszeműen hibáztam, amikor a vagyonnyilatkozatomat nem kellő alapossággal töltöttem ki. Minden, a helyzet tisztázását segítő eljárást és vizsgálatot természetesen vállalok és segítek."

Mint ismert az MSZP alelnökéről a napokban derült ki, hogy egy osztrák bankban mintegy 250 millió devizát tartott, amit nem szerepeltetett vagyonnyilatkozatában és eredetéről sem számolt el eddig. Az ügyészség vizsgálatot indított, s kérte a szocialista képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

QP | Quality Placement