Ma a még erősen felhős tájakon is szakadozik, csökken a felhőzet, estig csapadék nem lesz.

Éjszaka északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és éjfél körül előbb az északnyugati, nyugati határ mentén, majd kelet felé terjedve, vonulva több helyen várhatóak záporok, zivatarok.

Szerdán a déli órákra a keleti megyékben is megszűnnek a csapadékgócok, ott is csökken a felhőzet, így ezt követően fátyolfelhős, szűrt napsütéses időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, késő estig csapadék nélkül. Szerda késő este a nyugati határszélen lehetnek újra záporok, illetve egy-egy zivatar. Csak a zivatarokat kísérhetik erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24 és 29 fok között valószínű.

Csütörtökön alapvetően több órára kisüt a nap a fátyolfelhők mellett, de erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés is. Szórványosan - a Dunántúlon nagyobb számban - várható zápor, zivatar, a délnyugati megyékben egy-egy heves zivatar sem kizárt. A déli, majd északnyugati szél helyenként megélénkülhet, zivatarban megerősödhet. Hajnalban általában 11, 16 fok közű hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A délutáni órákban 25, 31 fokot mérhetünk.

Pénteken nyugat felől megvastagszik a fátyolfelhőzet, és gomolyfelhők is képződnek, de emellett sok napsütés várható. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az általában északi, északkeleti szél többfelé megélénkülhet. A hajnali 11, 17 fokról 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő - írják a meteorológusok.