Vasárnap késő este jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és leginkább az ország délnyugati felén többfelé várható eső, zápor. Az éjszaka második felében azonban észak, északnyugat felől felől mindenütt csökken a felhőzet, reggelre nagyobb területen kiderül az ég, ezzel párhuzamosan pedig a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Hajnalra a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti tájakon foltokban köd képződhet, másutt ugyanis élénk marad az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű, de a szélvédett, kevésbé felhős északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Hétfőn többórás napsütés várható felhőátvonulásokkal, északkeleten időszakosan, átmeneti jelleggel záródhat is a felhőzet. A gyorsan robogó gomolyfelhőkből helyenként fordulhat elő záporeső. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, elsősorban az Észak-Dunántúlon viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

Kedden felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben hidegebb is lehet. Délután 14, 19 fok valószínű.

Szerdán a kevés gomoly- és a sok fátyolfelhő mellett általában több órára kisüt a nap. Hajnalban helyenként pára-, köd, rétegfelhőzet is lehet. Csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. A hajnali 1, 9 fokról 15 és 21 fok közé emelkedhet a hőmérséklet - írják a meteorológusok.