A portál felidézi: Tavaly augusztus végén robbant a hír, hogy a magyar állam, valamint az állami szárnyak alatt gründolt, a hazai informatikai piac egyik meghatározó vállalatcsoportjának számító 4iG megvásárolná a Vodafone Magyarország 100 százalékát. A 4iG 51 százalékkal többségi tulajdonos lenne, a fennmaradó 49 százalék az állam égisze alá kerülne. A tranzakció teljes értéke 715 milliárd forint, amelyből a 4iG-csoportra eső rész 364,65 milliárd.

A magyar fejlesztési bank (MFB) jelentős – állami kezességvállalás mellett –, 425 millió eurós, azaz csaknem 170 milliárd forintos hitelkeretet biztosít a 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária számára a Vodafone Magyarország 51 százalékos tulajdonrészének megvásárlására

– írja a portfolio.hu. Az Antenna Hungária megjelenése az üzletben újdonságként hat, a 4iG leányvállalatát eddig nem említették.

Pénteken a Scope Rating felminősítette a 4iG Nyrt. kibocsátói besorolását. Ez, valamint a kormányhatározat együttesen arra utalhat, hogy napokon belül lezárulhat a Vodafone Magyarország felvásárlása - írja az Index.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján sikeresnek bizonyult a Vodafone átvilágítása, jelenleg pedig már a felvásárlás finanszírozásának előkészítése zajlik.