Havazás: hétfőn dél felől havazás kezdődik, éjfélig délnyugaton, délen 5 cm körüli vagy helyenként efeletti igen laza szerkezetű porhó hullhat, másutt (északon kisebb valószínűséggel) helyenként lepel-2 cm hó valószínű - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hófúvás: A hóval borított tájakon az olykor erős (45-60 km/h) északkeleti szél elsősorban a Dunántúl nyugati és déli felében hófúvást okozhat. Hétfő délutántól, estétől az ország déli részein a már frissen lehullott havat is hordhatja a szél.

Extrém hideg: A legalacsonyabb hőmérséklet ma reggelig, illetve az előttünk álló éjszaka az Északi-középhegység térségében és esetleg a Dunántúl nyugati részén helyenként -15 fok köré csökkenhet.

Viharos szél: A Bodrogköz térségében kis területen a legerősebb széllökések 65 km/h körül alakulhatnak északkeleti irányból.

Országos előrejelzés

Hétfőn dél felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délután már főként az ország déli területein hószállingózás, havazás is várható. Az északkeleti, északi szél többfelé erős, néhol viharos lesz, így a Dunántúlon hófúvásra is számítani kell. A csúcshőmérséklet -1 és -8 fok között valószínű, keleten lesz enyhébb az idő. Késő estére -5 és -11 fok közé hűl le a levegő.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, csupán estefelé kezd nyugaton szakadozni a felhőzet. Több helyen várható havazás. Az északi szél helyenként megerősödik, a hóval borított tájakon hófúvást okozva. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -15, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és -9 fok között alakul.