A kormány hivatalos holnapján osztotta meg a dokumentumot, amelyből kiderült, hogy mennyibe kerültek a legutóbbi, a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultációval kapcsolatos gyártási és előállítási költségek.

Ami több mint bruttó 2,3 milliárdba került a kormány közlése alapján:

  • a küldemények összeállítása;
  • a nyomdai borítékok előállítása;
  • a címzettek részére történő eljuttatása.

Mindebben a kormány szerződéses partnere a Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. volt.

A táblázatban a szankciós nemzeti konzultációval kapcsolatban szerepel egy másik tétel is bruttó 367 553 099 forint értékben: a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. nyomdai költsége.

Vagyis bruttó 360 milliónál is többe került a konzultációs csomagban magának a nyilatkozatnak, a miniszterelnöki levélnek és a brüsszeli szankciókról szóló kérdőíveknek a kinyomtatása.

A hvg.hu a kormány által közölt táblázat margójára írja, hogy arról egyelőre nem szól a fáma, hogy mennyit költött a kormány a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultációhoz kapcsolódó plakátkampányra, illetve a YouTube-on, a Facebookon, és az egyéb platformokon megjelenített reklámokra.

A kormány már összesítette a nemzeti konzultáció eredményeit

A kormány összesítette a nemzeti konzultáció eredményeit, amelyek szerint a magyarok 97 százaléka elutasítja az Oroszországgal szembeni uniós szankciókat – jelentette be szombaton a magyar kormány hivatalos Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Kiderült, hogy csaknem 1,4 millióan töltötték ki és küldték vissza a legutóbbi nemzeti konzultációs íveket. Ezek részletes eredményeit az ígéretek szerint rövidesen közzéteszik a kormány hivatalos Facebook-oldalán.