Termelési oldalról vizsgálva minden jelentős szektor - kis mértékben ugyan - de csökkenést mutatott. A korábbi időszakoktól eltérően az elsősorban külpiacra termelő ipari szektor is kis visszaesést mutatott, és a mezőgazdaság sem tudott a tavalyi sikeres év után tovább bővülni. Fontos kiemelni azonban, hogy az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág bruttó hozzáadott értéke 3,0 százalékkal növekedett, azonban az építőipar továbbra sem talált magára - olvasható az NGM közelményében

Felhasználási oldalon hasonló tendenciák bontakoztak ki: a növekedéshez pozitívan a nettó export tudott hozzájárulni, míg a többi szektor jellemzően stagnálás közeli kis mértékű csökkenést mutatott.

Jól látható, hogy hazánk nem tudta függetleníteni magát a külpiacokon kibontakozó negatív tendenciáktól. A jövőre tekintettel azonban fontos tényező, hogy a Mercedes gyár jelentős mértékű termelése a következő negyedévekben az ipari adatokon keresztül pozitívan befolyásolhatja a növekedési trendeket. A munkaerőpiacról érkező pozitív hírek várhatóan szintén kedvezően hatnak a kilátásokra, továbbá a devizahitelek árfolyamkockázatától egyre nagyobb mértékben függetlenedő háztartási szektor is okozhat még kellemes meglepetéseket a fogyasztási csatornán keresztül.