Ha egy pár még nem döntötte, hová utazna először, érdemes előtte közösen megtervezni a nyaralást.

Több kutatás – köztük az Amerikai Utazási Szövetségé – is kimutatta, hogy az utazás pozitív hatással van a párkapcsolatokra.

Az utazás segít kiszakadni a mindennapokból, a stresszhelyzetekből és lehetőséget ad arra, hogy a párok minőségi időt töltsenek egymással.

Az alábbi tippek segítenek felkészülni a romantikus vakációra, ami ezekre figyelve aggodalom és feszültség nélkül telhet.

Érdemes együtt megálmodni az úti célt

Nemcsak maga a nyaralás, hanem már a tervezési-szervezési folyamat is szorosabbra fűzheti a kapcsolatokat, hiszen együtt lehet készülni a kalandokra, és megvan a közös készülődés varázsa.

Fontos megállapodni, milyen időtöltésekre és mekkora összeget szánnának az utazásra.

Sikeres lesz a tervezés, ha a párok nyitottak egymás ötleteire, és e szerint állítják össze a programokat. Emellett jó, ha rugalmasan kezelik a terveket és a meglepetésekre is kaphatók.

A tervezésnél ezek a készségek jöhetnek jól

Mind a tervezés, mind az utazás során fontos, hogy türelmesek, elfogadók, kompromisszumkészek legyenek, és ne idegesítsék fel magukat a párok minden apróságon.

Kacsur Adrienn, a Mindset Pszichológia szakembere az Allianz-nak kifejtette,

az utazásra az is pozitív hatással lesz, ha el a pár elengedi az elvárásokat, főként arra vonatkozóan, hogyan fogják magukat érezni a nyaralás alatt, és mi mindent várnak el egymástól.

Ehelyett inkább a pillanatra érdemes fókuszálni és egymás felé megértéssel fordulni.

Egy road tripen sok minden kiderül

Egy többállomásos autós kirándulás különleges alkalmat ad a vakáció során sok hely felfedezésére.

Az Európai Bizottság adatai szerint Norvégiában, Svédországban és Máltán a legbiztonságosabbak az utak Európában, így érdemes ezek felé venni az irányt.

A road trip másik előnye, hogy maximális szabadságérzetet nyújt, hiszen ott és akkor lehet megállni, amikor az embernek kedve van.

Ám így is érdemes előre megtervezni az utazás főbb állomásait és ezekre szálláshelyet is foglalni. Emellett a kötelező biztonsági tartozékok – elsősegélydoboz, elakadásjelző, fényvisszaverő háromszög – a láthatósági mellény és az izzókészlet mindig legyenek az autóban.

Kulináris élvezet magyar módra: ezek az ország legjobb rántott húsos helyei

A magyarok egyik kedvenc vasárnapi étele évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend és mára már a hétköznapokban is kiemelt szerepet kap – egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Rangsorolták azokat az éttermeket, ahol a legjobb rántott húst lehet fogyasztani hazánkban. Bővebben>>>

Közelebb hoznak a kulináris élmények

A választott úti cél kultúrájából ízelítőt lehet szerezni a helyi konyha kipróbálásával. Nem a turistás helyeket érdemes kell keresni, hanem kipróbálni, hogy mit fogyasztanak a helyiek, és mik az általuk kedvelt éttermek, utcai food truckok.

Mindig jó jel, ha egy étterem inkább helyiekkel, mintsem turistákkal van tele. Érdemes előzetesen ajánlókat nézni és értékeléseket olvasni a legizgalmasabb gasztronómiai helyekről.

A kísérletezésnél fontos, hogy a romantikus vacsora ne csapjon át gyomorrontásba, ezért szükség esetére legyen a poggyászban néhány alapgyógyszer is, például görcsoldó, hasmenésgátló, illetve fájdalom- és lázcsillapító.

Óriási fordulat a nyaralásnál - elsők lettek a magyarok a régióban

2022-ben már 30 millió darab külföldi vásárlást regisztrált a jegybank az utazások során, a Visa adatai szerint tízből nyolc magyar a nyaraláskor kártyával vagy okostelefonnal fizet, és ezzel az adattal élre törtünk a régióban. Bővebben>>>

A biztonság mindenek előtt

Egy külföldi út során számos probléma adódhat, ezért az igényeknek megfelelő utasbiztosítás, és autós utazás esetén pedig casco biztosítás (vagy legalább az utasbiztosítás kiegészítő, autós fedezete) nélkül kockázatosabb elindulni.

Egy megfelelő utasbiztosítás azonban ilyen károk bekövetkezése esetén kártérítést nyújthat, illetve többek között szükség esetén fedezhető vele a sürgősségi orvosi ellátás és a hazaszállítás költsége is.

Előzetesen érdemes utánanézni, hogy milyen szolgáltatásokat tartalmaz az utasbiztosítás és milyen kockázatokat fed le.

A váratlan megbetegedések, balesetek, az elkeveredett feladott csomagok, a repülőjárat-késések és -törlések, illetve az ezekkel járó anyagi károk hamar beárnyékolhatják a romantikus terveket.