Szerdára virradó éjszaka jobbára derült vagy gyengén felhős időben lesz részünk, de hajnalban néhol már előfordulhatnak felhősebb körzetek is. Csapadék nem valószínű. A déli szél a Kisalföldön és Sopron térségében időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16 fok között alakul, de a szélvédett tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal.

Szerda reggel még jobbára kevés felhő lesz felettünk, majd a délelőtti órákban északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, záporeső, szórványosan zivatar is kialakulhat. A keleti országrészben napközben még többórás napsütésre készülhetünk, és ott határozott felhőzet-növekedésre, illetve csapadékra is inkább csak estétől számíthatunk. A déli, délnyugati, majd az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16 fok között alakul, de a szélvédett tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 27 fok között valószínű, az ország déli és keleti tájain mérhetjük a magasabb értékeket - írja az OMSZ.

Csütörtökön eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, és ezt követően általában gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. A Tiszántúlon csak estétől várható felhőzetcsökkenés. Éjszaka és reggel még többfelé lesz eső, zápor, keleten helyenként zivatar is, de nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék. A Kisalföldön már délelőttre, a Tiszántúlon azonban csak estére áll el az eső. Az északnyugati szelet már az éjszaka során nagy területen kísérik majd erős, olykor viharos széllökések, majd délutántól gyorsan és jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. Az Alföld délkeleti részein várhatóan reggel, kora délelőtt áll be a maximum.