Szerdára virradó éjszaka tovább csökken a felhőzet, de délen még reggelig sok lesz a felhő, eleinte főként délen és nyugaton, majd reggel már csak a déli határvidéken alakulhat ki eső, zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél több helyen megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban általában 9 és 14 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben hidegebb is lehet.

Szerdán a déli határvidéken is csökken a felhőzet, napközben gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csak északkeleten lehet több gomolyfelhő. Csapadék nem várható. Az északnyugati, északi szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik, majd délután fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Északkeleten elszórtan várható záporeső, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de egyes fagyzugokban hidegebb lesz, kis területen talajmeneti fagy is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Pénteken a napsütés mellett hol erős, hol gyengébb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, északkeleten fordulhat csak elő helyenként záporeső. Az északnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de egyes fagyzugokban hidegebb lesz, néhány helyen gyengén fagyhat, illetve talajmeneti fagy többfelé is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható.