Szombatra virradó éjszaka túlnyomóan derült, száraz idő lesz. Néhol megélénkül az északkeleti, keleti szél. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és +6 fok között alakul, de a fagyra érzékeny helyeken -1, -2 fok is lehet.

Szombaton túlnyomóan derült, napos idő várható, csak északkeleten lehet kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél főként a Dunától keletre megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között valószínű, de a fagyra érzékeny helyeken -1, -2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúlon alapvetően napos, keleten pedig változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Északkeleten, keleten néhol zápor előfordulhat. Az északnyugati, északi szelet élénk széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul - írja az OMSZ.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, nyugaton több, keleten kevesebb napsütéssel. Főként az északkeleti megyékben lehet csak néhol zápor. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül, a Fertő és Sopron körül meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Kedden eleinte változóan felhős lesz az ég, majd napközben dél, délnyugat felől fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet. Délnyugat felől több helyen várható csapadék; eső, záporeső mellett helyenként zivatar is lehet. A délkeleti, déli szél megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.